Schłodzone steki wołowe ze sklepu Steakshop z dostarczeniem do mieszkania są chętnie dobierane przez osoby, którym zależy na smaku dobrej jakości mięsa. Mięso z rodzinnej restauracji jest precyzyjnie dobierane oraz przygotowane na podstawie klasycznych przepisów amerykańskich. O posmaku steków świadczy to, że są krojone w poprzek włókien mięśniowych. Mięso pochodzi z pobliskich upraw, w związku z czym jest smaczne, aromatyczne oraz pełne wartości odżywczych.

Jest także sezonowane na 2 sposoby. Może to być sezonowanie na mokro, kiedy mięso dojrzewa w optymalnej temperaturze oraz zamknięte jest w worku próżniowym przez 2 tygodnie. Może to również być sezonowanie na sucho, kiedy steki są w temperaturze od trzydziestu do 40 dni w specjalnej szafie, przeznaczonej do sezonowania mięsa. Temperatura i wilgotność powietrza są optymalne. Steki schłodzone docierają na czas i w perfekcyjnym stanie, co zachęca do złożenia na nie zamówienia po raz kolejny. To klienci zadecydują, czy chcą mięso sezonowane na mokro, na sucho miesiąc, czy na sucho 2 miesiące.

Każdy dopasuje rodzaj mięsa, jaki zagwarantuje mu najlepsze przeżycia związane ze smakiem. Stek ze Steakshop spakowany jest w oddzielne opakowanie próżniowe i oddzielony od innych kawałków, co też jest ważne. Wołowina najwyższej jakości zapewnia idealny smak oraz zapach w czasie gotowania. Delikatne i soczyste mięso przypada do gustu wymagającym miłośnikom potraw z mięsa.

Konsumenci z chęcią wybierają także mięso na burgery. Tradycyjny mielony kotlet wołowy w bułce z różnymi dodatkami to już od paru lat topowe danie Polaków. Surowe mięso burgerowe ze stuprocentowej wołowiny wywodzi się z ekologicznych upraw, dlatego jest zdrowe. Kupujący mogą zamówić mięso z najwyższej jakości tuszy wołowej, a więc z udźca wołowego, antrykotu, rostbefa i łopatki. Doskonałe ukrwienie wskazuje na imponującą jakość mięsa. Szefowie kuchni z Gier Krówki mają pojęcie, co zrobić, żeby mięso było wprost takie, jak spodziewają się tego konsumenci.